Φεβρουάριος 2014

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

27/02/14
Τρια νέα Site στα PDF των Webware.

Convert DOC to PDF
Μετατρέπει αρχεία Word (.doc, .docx) σε PDF. Ένα προς ένα, ή και πολλά μαζί (μέχρι 20) αρκεί να είναι συμπιεσμένα (τα πολλά) σε αρχείο .zip. Στο ίδιο site υπάρχει μαζικός μετατροπέας, πάλι μέχρι 20, που τα επιλέγετε ένα προς ένα. Τελειώνοντας την επιλογή τους πατάτε convert και σας τα «παραδίδει» σε ένα zip αρχείο. Ελάττωμα: ενώ υποστηρίζει άψογα Ελληνικά στο περιεχόμενο των αρχείων, στον μαζικό μετατροπέα δεν υποστηρίζει Ελληνικά στα ονόματα των αρχείων, που περιλαμβάνονται στο zip, ώστε να ξέρετε ποιο είναι τι χωρίς να τα ανοίξετε.

PDFcompress
Η πιο παραμετροποιήσιμη Web εφαρμογή για σμίκρυνση του μεγέθους των PDF αρχείων. Σε όλες τους κοινό χαρακτηριστικό η απώλεια σε ποιότητα, σε ευθεία αναλογία με το ποσοστό σμίκρυνσης.

PDFOnlineReader
Αυτό είναι το λιγότερο. Είναι πολύτιμος για ένα στοιχειώδες editting PDF αρχείων. Με υπογράμμιση των σημείων που ενδιαφέρουν, εισαγωγή κειμένου και εσωτερικά ή εξωτερικά links.

Δείτε τα…


25/02/14
Τρία νέα προγράμματα στα Anonymity, Privacy των Security Downloads.

Bot Revolt
Μπλοκάρει πάνω από ένα δισεκατομμύριο πηγές κακόβουλου λογισμικού σε πραγματικό χρόνο, ενώ κάνει το PC σας «αόρατο» κατά την διάρκεια του σερφαρίσματος στο Internet. Συμβατό με όλα τα λογισμικά προστασίας από ιούς.

Cloudfogger
Κρυπτογραφεί τα δεδομένα (256 AES), πριν τα ανεβάσετε στο Skydrive, Dropbox, ή Google Drive και τα αποκρυπτογραφεί όταν τα κάνετε download ή τα ανοίγετε, χωρίς κάποια επιπλέον ενέργεια από μέρους σας. Αν κάποιος τρίτος παραβιάσει τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε γι’ αυτές τις cloud υπηρεσίες, δεν θα μπορέσει να δει τίποτε από αυτά τα αρχεία.

Stealthy
Πρόσθετο για Firefox και Chrome. Με αυτό προσπερνάτε «μπλοκαρίσματα» της χώρας μας η τρίτων προς κάποιο Site. Ταυτόχρονα σερφάρετε με μη ανιχνεύσιμη δ/νση (IP). Αντίτιμο η καθυστέρηση, παρά τις υποσχέσεις για τους γρηγορότερους anonymous proxy servers. Δεν γίνεται καλύτερα. Για περιστασιακή χρήση έχει σελίδα που του δίνετε τη διεύθυνση που θέλετε, με ότι παραμετροποίηση του ορίσετε και σας πηγαίνει εκεί ανώνυμα και εκ του ασφαλούς.

Δείτε τα…


21/02/14
Τρια νέα Site στα Productivity των Webware.


Κατάλληλο για όσους σπουδάζουν ή κάνουν έρευνα. Υπογραμείστε αυτά που σας ενδιαφέρουν, από τον σωρό πληροφοριών που σας δίνει το internet, αποθηκέψτε τα, προσθέστε τους σχόλια, ταξινομείστε και οργανώστε τα. Δημιουργεί αυτόματα βιβλιογραφία, για τα highlights, από το internet. Συνεργάζεται με το Goolge Docs, στο οποίο μπορείτε να ρίχνετε με drag&drop, αυτά που θέλετε.

meetingl
Online Video ή Audio meetings χωρίς εγγραφές login κλπ. Δημιουργείτε εκείνη τη στιγμή ένα «δωμάτιο» και προσκαλείτε με mail, που ανοίγει αυτόματα, με έτοιμο το κείμενο και το Link, αυτούς που θέλετε.

trackthisforme
Παρακολουθείστε ότι μπορεί να μετρηθεί. Βάρος, θερμοκρασία, ώρες απασχόλησης, άσκησης, ύψος, φαγητό κλπ. Καταχωρείστε κάθε φορά το αποτέλεσμα και θα σας δώσει γράφημα με την εξέλιξη σε κάθε τι απ’ αυτά.

Δείτε τα…


14/02/14
Τρία νέα προγράμματα στα Administrative των Downloads.

File Types Manager
Αν έχετε χάσει τις επιλογές αρχείων στα Windows Vistα και 7, ή αν το βρήκατε και σας πέφτει λίγο, με αυτό το utility έχετε για κάθε τύπο αρχείου με ποιο πρόγραμμα να ανοίγει, συνεργάζεται κλπ. Κατάλληλο και για XP. Έχει χωριστό download για 64bit.

GhostScript
Ο βασικός interpreter/renderer για Postscript και PDF, PCL5/PCL XL (PXL) και XPS. Τα links των downloads έχουν τις 32bit και 64bit εκδόσεις για Windows και Linux.

XPLORER2
Πανίσχυρος αντικαταστάτης της εξερεύνησης των Windows (XP εως και 8), με καρτέλες, χώρισμα σε όσα παράθυρα θέλετε/χρειάζεστε, preview σε αρχεία κειμένου, φωτογραφίες, video, μουσική κλπ, start/stop copy για μεγάλα αρχεία ή μαζικές αντιγραφές, παράθεση φακέλων δίπλα δίπλα για σύγκριση και αντιγραφή, και πολλές άλλες δυνατότητες.

Δείτε τα…


12/02/14
Τρια νέα Site στα Security των Webware.


Tουιτάρετε, μέσα από αυτό το site και τα Tweets σας θα είναι σε στυλ captcha όχι μόνο με τον τρόπο που βλέπετε αλλά με πολλά διαφορετικά στυλ. To site ισχυρίζεται ότι έτσι τα tweets σας θα είναι αόρατα στις μηχανές γιατί δεν μπορούν να διαβάσουν captcha. Δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Υπάρχουν software που μπορούν να αναγνωρίσουν captcha. Η ενέργεια και χρόνος όμως που χρειάζεται να καταναλώσουν τα κάνουν ασύμφορα για μαζικές παρακολουθήσεις. Το πραγματικό του ελάττωμα για μας είναι ότι δέχεται μόνο λατινικούς χαρακτήρες.

PasteVault
Κρύψτε προσωρινά (από 10 λεπτά μέχρι 7 μέρες) ένα κείμενο (και Ελληνικό) στο Internet και κλειδώστε το με ένα κωδικό. Θα σας δώσει μια διέυθυνση σε link που μπορείτε να την δώσετε σε όποιον θέλετε να το διαβάσει, αρκεί να ξέρει και τον κωδικό.


Σερφάρετε ανώνυμα στο internet, χωρίς να φαίνεται η ip σας και χωρίς να μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε πληροφορία από σας. Το κακό με τους web proxy είναι η καθυστέρηση. Κατά τα άλλα είναι όντως ασφαλής η περιήγησή σας. Υποστηρίζει βέβαια facebook και Youtube. Καλό για περιστασιακή χρήση. Για μόνιμη, ή πολύ συχνή, εγκαταστείστε το Tor. Δοκιμάστε μέσα από αυτό το site κάποιους που κόπτονταν για τον «ύποπτο» ρόλο του facebook και της ασφάλειάς σας σε αυτό, για να γελάσετε.

Δείτε τα…


07/02/14
Νέα γραμματοσειρά στις Μοντέρνες/Μονοτονικές.


Τετραγωνισμένη, wireframe (μόνο το περίγραμμα, χωρίς γέμισμα), χωρίς περιθώρια στα στοιχεία, ώστε να κολάνε μεταξύ τους τα γράμματα. Έχει και για Mac. Πέρα από το πρωτότυπο είναι μια πολύ προσεγμένη στην παραμικρή της λεπτομέρεια γραμματοσειρά από την Aka Acid.

Δείτε την…


07/02/14
Τρια νέα Site στα CAD-Drawing των Webware

123D
Σχεδιασμός κυκλωμάτων, PCB, πυλών, εξαρτημάτων, εξωμοιωτής, μέχρι προγραμματισμός (arduino πχ) μέσα από το πρόγραμμα. Με ότι είδους ηλεκτρονικό στοιχείο στις βιβλιοθήκες του και πολλά έτοιμα κυκλωματικά σχέδια. Από την Autodesk.

TOPSY
Σχεδιάστε (απλά πράγματα, ευθείες, πολύγωνα, τετράγωνα), σημαδέψτε, αποθηκέψτε. Μοιράστε το ή ενσωματώστε το σε ιστοσελίδα με ένα link που θα σας δώσει.


Σχέδιο με μολύβι που η κάθε μολυβιά (ρυθμιζόμενου πάχους και χρώματος) μπορεί να είναι ακίνητη ή να τρεμοπαίζει λιγότερο ή περισσότερο, ή και να πάλεται. Δεν κάνει εισαγωγή έτοιμων. Σε κάθε σχέδιο αρχίζετε από το μηδέν. Αποθηκεύει σε .PNG, ή το στέλνετε mail ή το μοιράζετε στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε τα…


05/02/14
Νέα γραμματοσειρά στις «Αρχαίες».


Τα μικρά Ελληνικά παραπέμπουν σε παλιότερες εποχές αν και το στυλ τους δεν είναι καθαρά κάποιας περιόδου. Έχει πολυτονικά, Κυριλλικά, αρχαίους χαρακτήρες. Τα υπογεγραμμένα κεφαλαία του έχουν το γνωστό πρόβλημα σε πολλές πολυτονικές γραμματοσειρές, του διπλογράμματου χαρακτήρα.

Δείτε την…


03/02/14
Τρία νέα προγράμματα στα Multimedia των Downloads.


Πολύτιμο εργαλείο για όσους έχουν ακόμη Windows 2000/XP. Explorer replacement, με tabs όπως οι Browsers, Navigation bar και εργαλειοθήκη στην κορυφή και ομάδοποιήσεις φακέλων σε χωριστό πλαίσο. Με προηγμένες εντολές διαχείρησης αρχείων (merge, split, batch rename κλπ).

Keyfinder
Δείτε τα Product keys, Serial Numbers κλπ για πάνω από 300 προγράμματα. Δουλεύει εξίσου καλά για δίσκο εκκίνησης όσο και για slave.

TabExplorer
Explorer replacement για Windows 2000 και μετά μέχρι και Windows 7. Ανοίγει καρτέλες (tabs) στον Explorer όπως στους Browsers.

Δείτε τα…


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.