Ιούνιος – Ιούλιος 2011

29/07/11
Ένα νέο Site προστέθηκε στα Security των Webware.

SS64 Password Generator
Έχετε γεμίσει κωδικούς πρόσβασης για τα Site, τα mail, τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε και δεν θυμάστε πια κανένα; Τα αποθηκεύετε σε USB, το χάνετε και φοβάστε μήπως κανείς τους χρησιμοποιήσει; Η λύση είναι το SS64. Θυμηθείτε μια μόνο συνηθισμένη σας λέξη και αυτό θα σας παραγάγει όλους τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Όπου και αν βρίσκεστε, χωρίς εγγραφή, login κλπ.


28/07/11
Μια νέα γραμματοσειρά προστέθηκε στις Βυζαντινές γραμματοσειρές .
Greek44
Στο αρχείο υπάρχουν δύο γραμματοσειρές; Η Greek44 και η Greek44s. Η πρώτη είναι καθαρά Βυζαντινά. Προσοχή στους χαρακτήρες που παράγονται με πατημένο το πλήκτρο Shift και τα πλήκτρα των αριθμών ή τα πλήκτρα των συμβόλων, τονίζουν ή υπογραμμίζουν το κάθε γράμμα. Η 44s έχει μόνο κάποιες έτοιμες ομάδες και σύμβολα.


27/07/11
Τρία ‘νέα’ προγράμματα προστέθηκαν στα CD/DVD Ripping/Copying των Downloads .

DVDStyler
Για να φτιάξετε τα δικά σας interactive video, με menu, audio, ή slideshow. Δέχεται αρχεία διαφορετικών format χωρίς reencoding. Υποστηρίζει πάνω από 500 format.

ISO Recorder
Δημιουργεί CD/DVD από ISO images, αλλά και αντιγράφει δίσκους, φτιάχνει images καταλόγους ή περιεχόμενα CD/DVD.

Ultimate CD/DVD Burner
Το μικρότερο (280KB), ελαφρύτερο και πιο εύκολο πρόγραμμα για να γράφετε CD/DVD. Υποστηρίζει πολούς τύπους writers, όπως USB 2.0, FireWire κλπ.

Και μη ξεχνάτε: ότι υπάρχει στα Downloads και στα Webware είναι freeware.


27/07/11
Αποφεύγω συστηματικά να γράφω νέα της πληροφορικής γιατί μόνο μελαγχολία και κατάθλιψη φέρνουν. Ας είναι.
1) Η Virgin Media έθεσε στο κέντρο του Λονδίνου σε δοκιμαστική λειτουργία Internet ταχύτητας 1.5 GB. Είναι το ταχύτερο Internet του κόσμου σε λειτουργία.
Τα καλά νέα σύμφωνα με την εταιρεία είναι ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει χωρίς καμία μετατροπή στο υπάρχον δίκτυό της που παραδίδει αυτή τη στιγμή Internet στα μισά σπίτια της Μ. Βρετανίας με ταχύτητες 100 MBPS. Τα ακούτε χρήστες των φανταστικών 24 MBPS;
2) Και λίγη στατιστική. Πόσες μέρες χρειάστηκε το κάθε κοινωνικό δίκτυο για να φτάσει τους 10.000.000 χρήστες. Και να σκεφτεί κανείς ότι είναι σε δοκιμαστική φάση και έχει πάψει εδώ και μέρες να δέχεται αιτήσεις. Όπως μάλιστα γράφει ο σχετικός δικτυακός του τόπος «Αυτή τη στιγμή, κάνουμε δοκιμές με μικρό αριθμό ατόμων».Πηγή στατιστικού TechCrunch


26/07/11
Ενα καινουργιο Site στα Photo των Webware .
vintageJS
Δώστε ένα τόνο ρετρό, με αρκετές παραμετροποιήσεις, στις φωτογραφίες σας χωρίς εγγραφή. Απλά ανεβάστε την, φτιάχτε την όπως θέλετε και αποθηκεύστε την. Αυτό ήταν. Δείτε το.


26/07/11
Μια νέα γραμματοσειρά προσθέσαμε στις «Σύγχρονες – μονοτονικές».

Την έχουμε στις μονοτονικές γιατί η προσπάθεια για απόδοση των αρχαίων και πολυτονικών που έκανε απέτυχε (λείπουν χαρακτήρες). Κατά τα άλλα είναι μια πολύ όμορφη γραμματοσειρά με γκρίζο typeface και χαρακτηριστικό ξ.


23/07/11

΄Ενα καινουργιο Site στα Messengers, Mailers των Webware .
Την έχετε πατήσει αρκετές φορές με site που ζητούν το mail σας για να κάνετε εγγραφή, download, ή να πάρετε κωδικό και μετά ακολουθεί βροχή από spam mails στο γραμματοκιβώτιό σας. Με αυτό το site χωρίς εγγραφή ή login φτιάξτε ένα αναλώσιμο mail που ισχύει για 14 μέρες, δώστε το, πάρτε το mail που χρειάζεστε και τελειώσατε. Είναι σωτήριο και για αυτούς που δεν έχουν δικό τους υπολογιστή ή mail, ή δεν θέλουν να το δώσουν.


15/07/11
Μια νέα εφαρμογή στα Office των Webware .

PenZen. Είστε κάπου χωρίς pc χωρίς ένα usb flash. Σε ένα ξένο pc με internet μόνο. Και δεν έχετε ούτε την πολυτέλεια του χρόνου για εγγραφές σε online προγράμματα επεξεργασίας κειμένου. Μπείτε σε αυτό το Site και ξεκινήστε να γράφετε. Εισάγετε video και εικόνες. Όταν τελειώσετε σας δίνει ένα link που μπορείτε να το στείλετε mail στον εαυτό σας, ή αν έχετε usb μπορείτε να το σώσετε σαν PDF.

Και μη ξεχνάτε: ότι υπάρχει στα Webware και στα Downloads είναι freeware.


13/07/11
Μεσοκαλόκαιρο και πολοί αυτοί που θα κάνουν διακοπές σπίτι τους, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά τους έπεισε το ‘Μένω Ελλάδα’. Γι’ αυτούς λοιπόν βάλαμε στα Mutlimedia Downloads τρία νέα προγράμματα:

Anvil Studio. Γράψτε, συνθέστε μουσική από MIDI, μουσικά όργανα ή γράψτε νότες, φτιάξτε Loops, δείτε και διορθώστε τις κυματομορφές, κάντε mix εγγραφές.

Audio Extractor. Πάρτε μόνο τον ήχο από AVI, MPEG, MPG, FLV (Flash Video), DAT, WMV, MOV, MP4, 3GP αρχεία video και αποθηλέψτε τα σε MP3, WAV και AC3 formats.

Hamster Video Converter. Ο πιο απλός μετατροπέας video. Ρίξτε με drag and drop στο πρόγραμμα όποιο video σε ότι format και μετατρέψτε το σε: 3GP, MP3, MP4, AVI, MPG, WMV, MPEG, FLV, HD, DVD, M2TS και άλλες μορφές.

Και μη ξεχνάτε: ότι υπάρχει στα Downloads είναι freeware.


13/07/11
Και άλλη μια γραμματοσειρά στις «Σύγχρονες – μονοτονικές».
Jura
Όμορφη, τετραγωνισμένη με στρογγυλεμένες γωνίες και χαρακτηριστικό W.


06/07/11
Μια νέα γραμματοσειρά προσθέσαμε στις «Αρχαίες».
Milan
Αρχαία και πολυτονικά, μόνο. Λατινικούς χαρακτήρες δεν έχει. Το προνόμιο της: γράφει χωρίς εγκατάσταση Ελληνικού πληκτρολογίου.


PcAutoWakerPcAutoWaker
Μπαίνετε στο γραφείο/σπίτι σας και θέλετε να κάνετε κάποια πράγματα πρωτού καθήσετε μπροστά στο PC σας. Τότε πρέπει να πατήσετε το κουμπί για να πάρει μπρος και να περιμένετε μέχρι να είναι έτοιμο. Μα χάνετε χρόνο αν έχετε Android. Κάντε το τηλεκοντρόλ για να ανάβετε το PC σας μόλις μπαίνετε στο χώρο μέσω του Wi-Fi.
Μόλις το βάλαμε στα Mobile των Webware.


04/07/11
instacalc
Από απλό κομπιουτεράκι για τις βασικές πράξεις, ως τις πιο δύσκολες συναρτήσεις. Μετατροπές μονάδων μέτρησης, νομισμάτων, εργαλεία προγραμματισμού. Έχει γραφήματα, σημειώσεις, φτιάχνετε και ένα δικό σας.
Θα υπάρχει στα Accessories των Webware.


03/07/11
Στα Accessories των Webare πήρε τη θέση της μια πάρα πολή απλή σελίδα:
Το timer-tab. Χρονόμετρο, αντίστροφη μέτρηση, αντίστροφη μέτρηση για alarm στην πιο απλή τους μορφή. Αυτό που έχεις επιλέξει το βλέπεις στην επικεφαλίδα της καρτέλας ενώ είσαι σε άλλη. Δείτε το.


30/06/11
Ένας μετρονόμος προστέθηκε στη κεντρική σελίδα των Downloads στην ομάδα Εξειδικευμένα. Για όσους ασχολούνται με την μουσική. Είναι portable, απλά μετά το download τον αποσυμπιέζετε στο flash drive σας, ή σε ένα κατάλογο του σκληρού σας δίσκου.


Έχει και mini για όσους δεν έχουν ανάγκη μεγάλης παραμετροποίησης.


29/06/11

Επιχείρηση Intifada. Οι Anonymous Hackers προετοιμάζονται για επίθεση DDOS στην Ισραηλινή Βουλή (Knesset). Η επίθεση της συγκεκριμμένης ομάδας έχει συμβολικό χαρακτήρα όπως και οι περισσότερες επιθέσεις της. Από την άλλη είναι θέμα κύρους για το Ισραήλ να υπερασπιστεί το “σβύσιμο” της Βουλής του από το χάρτη του Internet για κάποιο χρονικό διάστημα. Μέχρι τώρα οι anonymous hackers δεν έχουν ούτε μια αποτυχία. Θα δούμε.
Πληροφορίες από  http://anonops.blogspot.com


28/06/11
Το Site του Βατικανού στον άερα.
Από αύριο 29/06 ξεκινάει τη λειτουργία του το Site του Βατικανού. Με νέα, video, ράδιο, την εφημερίδα του σε ηλεκτρονική μορφή, share σε facebook, twitter, youtube, για λειτουργίες δεν είδαμε ακόμη τίποτε.
http://www.news.va/
Όσοι πιστοί προσέλθετε.


27/06/11
Τρία νέα προγράμματα προσθέσαμε στη σελίδα των Security downloads
1) FileCleaner Pro
Εξαφανίζει τα ίχνη της δραστηριότητάς σας στο WEB.
Real time cleaner για όλα τα σκουπίδια που μαζεύετε σερφάροντας στο Internet, ή με άλλες δρστηριότητές σας (MSN, Google talk, Yahoo messenger). Έχει και προγραμματιζόμενους καθαρισμούς.
2) PREY
Το κινητό ή το PC σας μπορεί να το κλέψουν. Με αυτό το πρόγραμμα εγκατεστημένο, μέσω internet ή με SMS ενεργοποιείται η καταγραφή θέσης. Μπορείται να πάρετε φωτογραφία από αυτόν που το πήρε, να σβήσετε τα αρχεία σας, να εμφανίσετε μήνυμα στην οθόνη κλπ.
3) The LaptopLock
Αν σας έκλεψαν το PC είναι δύσκολο να το πάρετε πίσω ακόμη και αν έχετε κάποιο πρόγραμμα εντοπισμού. Πολύ πιο εύκολο είναι να διαγράψετε τα αρχεία σας, ή να τα κρύψετε, να στείλετε ένα μήνυμα στον κλέφτη, να τρέξετε κάποιο πρόγραμμα κλπ. Αυτή είναι δουλειά του LaptopLock.
– Αν σας ενδιαφέρουν ρίξτε τους μια ματιά, είναι freeware.


25/06/11
Spreeder. Αν είστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να διαβάζετε ατέλειωτα έγγραφα, είστε βιβλιοφάγος του Internet, ή για κάποιο λόγο διαβάζετε αμέτρητες σελίδες καθημερινά, τότε αυτή η σελίδα είναι η λύση για εσάς. Διαβάζετε πολύ γρήγορα από την αρχή και σιγά σιγά μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητά σας στο νέο τρόπο διαβάσματος στις 600 λέξεις το λεπτό ή και να περάσετε αυτό το όριο εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.
Με τον καιρό θα διαπιστώσετε ότι διαβάζετε πολυ γρηγορότερα και τα κείμενα με κλασική προβολή (διάταξη σελίδας). Το βάλαμε στα Produvtivity των Webware.


23/06/2011
Υπάρχουν πολλά Site με δωρεάν ή επί πληρωμή παραχώρηση χώρου στο Internet. Τα δωρεάν τα έχουμε στα Webware.
Η διαφορά με το HomePipe είναι ότι δεν σας φιλοξενεί κανένα αρχείο. Αυτό που κάνει είναι να κάνει κάποιο αποθηκευτικό σας μέσο (σκληρό δίσκο, ή μόνο ένα κατάλογο του, εξωτερικό σκληρό, usb) διαθέσιμο σε εσάς μέσω internet όπου και αν βρίσκεστε. Μόλις το βάλαμε στη κεντρική σελίδα των freeware dowloads, στη ομάδα Internet.


22/06/2011. Γραμματοσειρές.
Simsun
Έχει Ελληνικά αλλά κατά βάση είναι Κινέζικη. Πιο σωστά είναι CJK (ιδεογράμματα). Για μερικές χρήσεις (γραφή σε CJK με Ελληνικές και λατινικές σημειώσεις) κάνουν. Δεν έχουν τόνους. Η πιό διαδεδομένη γραμματοσειρά για μικτή γραφή. Μόλις προστέθηκε στη σελίδα μας των μονοτονικών γραμματοσειρών. Δείτε την.
Είναι freeware όπως όλα τα προγράμματα που έχουμε στα Downloads και στα Webware.Firefox 5.0

20/06/11. Κυκλοφορεί ο Firefox 5.0. Είχε βιαστεί λίγο με τη 4 version του και είχε έλθει πολύ δεύτερος σε σχέση με τον Internet Explorer 9. Τώρα έκανε τη σωστή κίνηση. Τι νέο έχει; CSS animations, υποστήριξη HTML 5, XHR, MathML, SMIL και πολλές μικροβελτιώσεις στην περιήγηση. Στα εσωτερικά του περιλαμβάνονται καλύτερη διαχείρηση javascript, μνήμης και δικτύου.  Μόλις βγει η τελική έκδοση θα την βρείτε κάνοντας κλικ στην εικόνα του Firefox αριστερά και βέβαια στα Downloads του Site και στην κετνρική σελίδα τους αλλά και στην θεματική.


Νεανική επιχειρηματικότητα

Από 01/07 οι αιτήσεις για την νεανική επιχειρηματικότητα .
Τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής επιχειρηματικών σχεδίων  νέων για επιδότηση. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν από 01/07 έως και 31/08/2011. Ο τρόπος υποβολής είναι ηλεκτρονικός και γίνεται από εδώ: www.ependyseis.gr. Ο νόμος είναι ο 3908/2011 απόφασή 25618. Για πληροφορίες, εξηγήσεις, αλλά και τον νόμο σε απλά Ελληνικά υπάρχει σελίδα στο www.startup.gov.gr .

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.