Δεκέμβριος 2011

31/12/11.
Fukushima η μεγαλύτερη καταστροφή στον πλανήτη που έκανε ο άνθρωπος μέχρι σήμερα. Με δυο ανακοινώσεις από την κυβέρνηση της Ιαπωνίας, που βγήκαν στον τύπο σε θέση που δεν τις διαβάζει κανείς, στις 16/12 και 20/12 αναφέρεται στην μεν πρώτη ότι έγινε ψύξη των κατεστραμμένων αντιδραστήρων, ενώ στην δεύτερη ότι ξεκινάει πρόγραμμα αποσυναρμολόγησης τους και αφαίρεσης του σχάσιμου υλικού που θα διαρκέσει 30-40 χρόνια. Μέχρι τότε θα συνεχίσει η διαρροή ραδιενέργειας στον Ειρηνικό Ωκεανό περίπου 4.000 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Τις πρώτες ημέρες προσπάθησαν να το συγκαλύψουν λέγοντας ότι είναι χημική η έκρηξη μέσα από τα εγκυρότερα κανάλια ενημέρωσης (ρίξτε μια ματιά), αργότερα να το υποβαθμίσουν αφήνοντας το θέμα χωρίς συνέχεια (η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η γνωστή IAEA σταμάτησε να ενημερώνει από τις 2/6/11 καμαρώστε την). Πρωτοσέλιδο (κάτω κάτω) το έχει σήμερα το RIA-NOVOSTI το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων (μαντέψτε γιατί) και αυτό λακωνικά, δείτε το.

29/12/11.
Σκουπομαχίες μεταξύ μοναχών. Βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ ορθόδοξων και αρμένιων μοναχών κατά την διάρκεια καθαρισμού του Ναού της Γέννησης στην Βηθλεέμ. Αφορμή ο χώρος που είχε αρμοδιότητα να καθαρίσει η κάθε θρησκεία! Τα επεισόδια έληξαν με επέμβαση της Παλαιστινιακής αστυνομίας. Στο μεταξύ η εκκλησία που είναι 1500 ετών καταστρέφεται εδώ και δεκαετίες και πολλές αγιογραφίες ανυπολόγιστης αξίας έχουν χαθεί λόγω διαρροών στην οροφή. Δεν την επισκευάζουν γιατί και εκεί διαφωνούν ποιος θα πληρώσει τι. Η Παλαιστινιακή αρχή κατάφερε να τους πείσει να επισκευάσει αυτή την οροφή. Μυαλών μοναχών επιτρεπόντων οι εργασίες θα αρχίσουν το 2012. Για να το δούμε και αυτό: οι αλλόθρησκοι να σώζουν την εκκλησία που καταστρέφουν οι ομόθρησκοι.

28/12/11.
Η Κηδεία της χρονιάς. Θα σημάνει ουσιαστικές αλλαγές στη Β. Κορέα ο θάνατος του Kim Jong-il; Από το 2009 έχουν συνταγματικά θεσμοθετηθεί αρκετές αλλαγές στη φιλοσοφία του πολτιεύματος. Το κατά πόσο ο νέος συσχετιμσός δυνάμεων στην ηγεσία της χώρας είναι διατεθειμένος να τις δρομολογήσει θα φανεί σύντομα.

Φωτογραφία: Reuters.

14/12/11.
Ο σκύλος της χρονιάς για τους Times, σε αντίθεση με το πρόσωπο της χρονιάς ήταν επώνυμος. Ο ένας και μοναδικός Λουκάνικος που το Times του αφιερώνει δέκα φωτογραφίες σε Slide-Show.

Φωτογραφία: Times.

14/12/11.
Το πρόσωπο της χρονιάς για τους Times δεν ήταν κάποιος επώνυμος κάποιου τομέα. Ήταν το πρόσωπο όμως που επηρέασε και καθόρισε τις εξελίξεις το 2011. Ο ανώνυμος διαδηλωτής από την αραβική άνοιξη ως την Αθήνα και από τους καταληψίες της Wall Street εως την Μόσχα. Τα παχύδερμα της εξουσίας δεν θέλουν να το καταλάβουν γι’ αυτό το 2012 ο ανώνυμος διαδηλωτής θα γίνει μαχητής.

Φωτογραφία: Times.

11/12/11.
Δεν καταρρίφθηκε κανένα κατασκοπευτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ στο Ιράν, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον. Ή οι Ιρανοί έγιναν άσοι στο Photoshop, ή μέλος των φρουρών της επανάστασης δείχνει ένα Αμερικάνικο RQ-170, στον στρατηγό Amirali Hajizadeh.
Φωτογραφία: Reuters.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.