Μάρτιος 2012

31/03/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Hardware Administration των Downloads

KeyboardLocker
Κλειδώστε το πληκτρολόγιό σας πατώντας Ctrl+Alt+L και ξεκλειδώστε το γράφοντας την λέξη “unlock.” Προσοχή, δεν είναι πρόγραμμα ασφάλειας. Είναι για προστασία από τυχαία πληκτρολόγηση (μικρά παιδιά, κατοικίδια κλπ). Δεν κάνει εγκατάσταση είναι portable.

Regdefrag
Κάνει ανασυγκρότηση (defragment) στα αρχεία μητρώου (registry), που είναι κρίσιμα στην ταχύτητα ανεύρεσης των παραμέτρων εκτέλεσης ενός προγράμματος.

USB Manager
Ενεργοποιείστε ή απενεργοποιείστε USB θύρες ή συσκευές. Προστατευμένη λειτουργία με κωδικό ώστε κανείς τρίτος να μην μπορεί να την τροποιήσει.

Δείτε τις…


30/03/12
Τρία νέα Site στα Photo των Webware

imageoid
Ανεβάζεις, προσθέτεις effects (πολλά), κατεβάζεις. Πιο απλά δεν γίνεται. Χωρίς εγγραφή. Περιοσριμός: 800kb maximum μέγεθος φωτογραφίας.

PhotoCollect
Δημιουργείστε ένα album με φωτογραφίες και καλέστε τους φίλους σας από το Facebook, ή με mail, να το δούν ή και να το συμπληρώσουν.

watermarquee
Προσθέστε υδατογράφημα (watermark) στη φωτογραφία που θέλετε. Μπορεί να είναι κείμενο η μια άλλη φωτογραφία. Ορίστε μέγεθος Watermark, βαθμό διαφάνειας και κατεβάστε το, ή ρωτείστε τη γνώμη ενός φίλου σας από το Facebook πρωτού οριστικοποιήσετε τη δουλειά σας.

Δείτε τα…


29/03/12
Στην πληροφορική, πρώτοι οι Έλληνες, τελευταία η Ελλάδα, στην ΕΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.


Κοιτάξτε τα στοιχεία της Eurostat για την Ελλάδα σαν χώρα στην πληροφορική, όπου είμαστε τελευταίοι από το 2004 και μέχρι σήμερα. είτε με κυβέρνηση ΝΔ με τις φιέστες απατεώνων πληροφορικής στο Σύνταγμα, είτε με ΠΑΣΟΚ που θα έκανε όλη την Ελλάδα διάφανη με τις ιντερνετικές κυβερνητικές διαδικασίες, που μέχρι και το πόθεν έσχες των βουλευτών ξεκρέμασαν από το site της Βουλής. Και από την άλλη τις επιδόσεις των Ελλήνων πάλι σύμφωνα με την Eurostat, ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών, που με αυτό το δυσμενές περιβάλον αναδυκνείονται πρωταθλητές αν όχι ήρωες. Το ποιός φταίει, αλλά κυρίως ποιός είναι ο σκοπός που το κάνει, αφού οι Έλληνες τα πηγαίνουν καλά με την πληροφορική, παρά τα πενιχρά μέσα που τους διατίθενται και η Ελλάδα πατώνει σε έναν από τους σημαντικώτερους δείκτες ανάπτυξης, βρείτε το μόνοι σας, δεν χρειάζεται σοφία.


28/03/12
Καινούργια γραμματοσειρά στις μονοτονικές.

Mandala
Πρωτότυπα, με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στυλ της μονοκοντυλιάς και πάρα πολύ πλούσια σε υποστηριζόμενους χαρακτήρες, περιλαμβάνει: Basic Latin, Latin-1 Supplement, Latin Extended-A, Latin Extended-Β, IPA Extensions, Spacing Modifier Letters, Combining Diacritical Marks, Greek, Latin Extended Additional, General Punctuation, Superscripts and Subscripts, Currency Symbols, Letterlike Symbols, Number Forms, Arrows, Mathematical Operators, Miscellaneus Technical, Enclosed Alphanumeric, Miscellaneous Symbols, Dingbats, Alphabetic Presentation Forms..

Δείτε τη…


27/03/12
Τρια νέα προγράμματα στα Instant Messaging των Downloads

HydraIRCHydraIRC
IRC, μεταφορά αρχείων, σύνδεση σε πολλούς server ταυτόχρονα, ομάδες φίλων.

mIRCmIRC
Το χωρίς αντίπαλο Νο 1 στους IRC clients. Εκατομμύρια άνθρωποι και χιιάδες οργανισμοί το χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με άλλους χρήστες του mIRC ή άλλων IRC clients, να μοιράζονται αρχεία, να δουλεύουν, ή για παιχνίδι.

Xchat
IRC client για Windows και Linux με το ίδιο περιβάλλον, για να μην ξενερώνετε όσοι χρησιμοποιείτε και τα δύο λειτουργικά συστήματα.

Δείτε τα…


26/03/12
Ολοκαίνουργια σελίδα στα Webware
RSS Readers – Viewers
Όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το Twitter οι ντόπιοι και ξένοι Guru το είχαν ονομάσει RSS killer. Μέχρι και αποχαιρετηστήρια μνημόσυνα είχαν κάνει στα RSS. Τόσο/α λίγο/α είχαν καταλάβει και για το ένα και για το άλλο. Τους φάνταζε αρκετά σκληρό, ή δύσκολο το RSS. Με τα χρόνια κατάλαβαν ότι για να μη γεμίζουν σκουπίδια, αντί για ενδιαφέροντα νέα, το κεφάλι τους η παραμετροποίηση και τα εξωτερικά προγράμματα που χρειαζόταν το Twitter ήταν δουλειά αρκετών ημερών για πεπειραμένους. Η θριαμβευτική επιστροφή λοιπόν των RSS και σε Webware με site που φυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Δείτε την…


16/03/12
Νέα γραμματοσειρά στις Αρχαίες

Numismatica
Συλλογή από σύμβολα που βρέθηκαν σε αρχαία ελληνικά νομίσματα, όπως γράφει ο κατασκευαστής τη γραμματοσειράς. Αρχαία ελληνικά γράμματα είναι.

Δείτε την…


16/03/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Office των Downloads

Snapshot viewer: Microsoft Access
Βλέπετε μια αναφορά έκθεσης (reports) της Access (versions 97-2007) χωρίς να έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα, ή τα runtimes.

WikiPadWikipad
Σημειωματάριο για να αποτυπώνετε τις σκέψεις τις ιδέες και ταυτόχρονα PIM. Έχει και εικονίδια για να χωρίζετε ομάδες και κατηγορίες.

Writespace
Αν γράφετε για ώρες κείμενα έχετε την εμπειρία να σηκώνεστε από τον υπολογιστή και να μην βλέπετε τίποτε. Το Writespace είναι πρόσθετο του Microsoft Word (2003-2007) που κάνει όλο το background μαύρο και τα γράμματα πράσινα. Υποστηρίζει και πολαπλές οθόνες.

Δείτε τις…


15/03/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Networking των Downloads

Conectify
Κάντε το παλιό σας laptop με Windows XP hot spot για την παρέα σας, ή για τις άλλες συσκευές σας.

LAN Speed Test
Μετρείστε την πραγματική ταχύτητα ενός τοπικού δικτύου για κάθε μηχάνημά του.

NetSetMan
Είναι παιχνίδι με τα νέα λειτουργικά συστήματα το να αλλάζετε δίκτυα. Αν όμως γίνεται πολύ συχνά και μερικά θέλουν ειδικές ρυθίσεις κουράζει ή και γίνεται άλυτο πρόβλημα. 5 preset ρυθμίσεις δικτύου, ενσύρματου ή ασύρματου, με ρυθμίσεις εκτυπωτών, παραμετροποίηση browser και mail.

Δείτε τις…


13/03/12
Νέα γραμματοσειρά στις Μονοτονικές των Γραμματοσειρών.

Grixel Acme 7 wide
Τετράγωνη πεπλατισμένη με πιο μεγάλο fontface από την Regular (Grixel Acme 9). Έχει και σε bold.

Δείτε την…


12/03/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Mobile των Downloads.

Aldiko
e-book reader για Android 2.1 +.

BeFunky
Ανεβάστε μια φωτογραφία από PC, Webcam, facebook, Flickr, Photobucket, Picasa, ή από μια διεύθυνση του internet. Πλήρες σετ editing tools, αλλάξτε στυλ με πολλά effects, καλιτεχνική σε old style, cartoonized, υδατογραφία κ.α. Προσθέστε στοιχεία Χριστουγέννων, φύση, σχολικά αποκριάς κ.α. Βάλτε πλαίσο με κείμενο. Μοιράστε την σε όποιο κοινωνικό δίκτυο θέλετε. Αποθήκευση στο PC ή στην gallery του befunky. Τυπώστε. Χωρίς εγγραφή. Για , Android, iPhone..

ViBe
Αισθανθείτε ποιος σας καλεί. Διαφορετική δόνηση για κάθε έναν που έχετε στις επαφές σας. Για Android 2.1 +.

Δείτε τις…


11/03/12
Τρια νέα Sites στα Photo των Webware.

BeFunky
Ανεβάστε μια φωτογραφία από το PC, από Webcam, facebook, Flickr, Photobucket, Picasa, ή από μια διεύθυνση του internet. Επεξεργαστείτε την με ένα πλήρες σετ editing tools, αλλάξτε το στυλ της με πολλά effects, κάντε την καλιτεχνική σε old style, cartoonized, υδατογραφία κ.α. Προσθέστε στοιχεία Χριστουγενιάτικα, φύση, σχολικά αποκριάτικα κ.α. Βάλτε τη σε κάποιο πλαίσο και προσθέστε κείμενο. Μοιράστε την σε όποιο κοινωνικό δίκτυο θέλετε, αποθηκέψτε την στο PC ή στην gallery του befunky. Τυπώστε την. Χωρίς εγγραφή. Καλό και για mobile, Android, iPhone.

Kraken
Web optimizer για φωτογραφίες. Μικραίνει τον κώδικα και τον κάνει verify ώστε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

loupe
Photo collage σε πολλά σχήματα, άμεσο, χωρίς εγγραφή.

Δείτε τα…


08/03/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα CAD-Drawing των Downloads.

FreeCAD
2D/3D με αντίστοιχες βιβλιοθήκες, περισσότερο προσανατολισμένο σε μηχανολογικό σχέδιο. Εισάγει και εξάγει σχέδια σε DXF, SVG, OBJ, STL, IGES, STEP.

InsightPoint
Σχεδιαστικό, ζωγραφικής, φωτογραφίας, κειμένου (αν θέλετε ακολουθούν τις κούρμπες γραμμών, γίνονται αστέρι, τροχός κλπ), μαθηματικών συναρτήσεων, που τα συνθέτετε όλα μαζί, ή σε slide-show, σε SVG format, με δομή XML που είναι editable, για όσους ξέρουν.

Sweet Home
Πολύ εύκολο 2D/3D CAD, με κλασσικό intinterface, πάρα πολλές εξτρά βιβλιοθήκες που φορτώνονται χωριστά. Μενού και στα ελληνικά. Έχει κίνηση στο χώρο με λήψη γωτογραφιών και video. Εξάγει σε SVG, PDF, OBJ. Δεν εισάγει κανενός τύπου αρχείο εκτός από τα δικά του. Έχει και Webware εφαρμογή. All OS.

Δείτε τις…


07/03/12
Νέα Γραμματοσειρά στις Πολυτονικές.

jGaramond
Αν σας αρέσει η Garamond της Microsoft αλλά σας πέφτει «φτωχή» σε χαρακτήρες γιατί δεν έχει πολυτονικά, μαθηματικά σύμβολα, βέλη, σήματα, όλους τους χαρακτήρες Latin Extended-B και πολλά άλλα, τότε βρήκατε τη λύση.
Για τους «πολυτονικούς»: Δεν έχει υπογεγραμμένες.

Δείτε την…


06/03/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Mobile των Downloads.

KakaoTalk
Chat με όλους τους φίλους, όπου και αν είναι δωρεάν. Για Android, iPhone, BlackBerry.

Pixlr
Παρ’ όλο που είναι χωρίς εγγραφή έχει πάρα πολλές δυνατότητες για Web editor. Επιπλέον έχει το Express για κάποιες γρήγορες διορθώσεις, το o-matic με έτοιμα effects. Για Android, iPhone. Από την Autodesk.

tappin
Μοιραστείτε, ή έχετε όποια αρχεία θέλετε από το PC, το tablet, iPod, iPad, Android, σας, χωρίς να τα ανεβάσετε στο internet, χωρίς κάποιο όριο σε χωρητικότητες, χρονικό, αριθμό χρηστών, social network. Αρκεί να είναι ανοικτή η συσκευή που θέλετε να μοιράσετε τα αχεία που εσείς επιλέξατε.

Δείτε τα…


05/03/12
Τρια νέα Sites στα Business των Webware.

anymeeting
Ο νέος τρόπος για meeting χωρίς έξοδα μετακίνησης, χωρίς κάποιο χώρο και βέβαια άμεσος. Μια απλή κάμερα φτάνει.Σε κάθε meeting, μέχρι 6 ταυτόχρονα στην οθόνη, εως και 200 συμμετέχοντες. Κάνετε και επί πληρωμή, μέσω pay pall, σεμινάρια. Παρακρατεί το 10%+1$/εισιτήριο max 9$.

DeskTime
Παρακολουθείστε τους εργαζόμενους στην επιχείρησή σας χωρίς να χρειάζεται να είστε εκεί. Δείτε από την δραστηριότητα του PC του καθενός: Ποιος απουσιάζει, ή χαζεύει στο internet και ποιος δουλεύει σε τι, ποιες ώρες και μέρες. Το free είναι μόνο για έναν υπάλληλο.

trackqr
Δυναμικά QR codes. Η διαφορά τους είναι ότι μπορούν να τροποποιηθούν και να παρακολουθείται η κατάστασή τους.

Δείτε τα…


02/03/12
Τρια νέα Sites στα Accessories των Webware.

Desmos
Calculator που από συναρτήσεις, δημιουργεί ότι γραφήματα θέλετε. Αν εγγραφείτε μπορείτε να το αποθηκεύσετε στον server τους, δημιουργώντας την δική σας βιβλιοθήκη, να το αποθηκεύσετε τοπικά στο PC σας σαν εικόνα png, να το μοιράσετε σε facebook, twitter, edmodo, ή με permalink να έχει μια δικιά του διεύθυνση στο internet.

mySchoolNotebook
Στυλάτο σημειωματάριο μέσα από το λογαριασμό του facebook περισσότερο για μαθητές. Χωριστές σημειώσεις για κάθε μάθημα, που μπορείτε να τις βλέπετε και από το κινητό σας, android, iPhone, iPad, ή να τις μοιράζεστε με τους συμμαθητές σας στο facebook. Δουλεύει και offline.

Site2Pic
Πάρτε φωτογραφίες από τις ιστοσελίδες που θέλετε και μοιραστείτε τις στα social networks, ή τυπώστε τις με τον ευκολότερο τρόπο.

Δείτε τα…


Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.