Χθες

– Ο Ερντογάν κοιτάει να μπαλώσει τα αμπάλωτα με την Κύπρο. Το λάθος της Τουρκίας με την στρατιωτική επέμβαση στη Κύπρο. Τότε ήταν τραγωδία για τους Ελληνοκύπριους, τώρα εξελίσσεται σε τραγωδία για τους Τουρκοκύπριους. Τι να μοιράσει η Κύπρος με ποιόν. Η Κύπρος είναι μια για τον ΟΗΕ και όλο το κόσμο. Η ΑΟΖ της Κύπρου ανήκει μόνο σε αυτή.
Δεν θα αναγνωρίσει την προεδρία της ΕΕ από την Κύπρο το 2012. Γιατί είναι μέλος; θα βάλει βέτο; θα διακόψει τις συνομιλίες του για την ένταξη της Τουρκίας; Δεν φταίει αυτός αλλά τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος θα τα πληρώσει η χώρα του όπως πληρώσαμε και εμείς τα δικά μας. Όλα τα άλλα είναι παρηγοριά για τους Τουρκοκύπριους γι’ αυτό που τους έκαναν και το βλέπουν τώρα.
Aς κοιτάνε λοιπόν με τα κιάλια πίσω από τα κατεχόμενα και ας καταλάβουν ότι ο Τουρκικός στρατός στη Κύπρο είναι αυτό που φώναζε τόσα χρόνια η Ελληνοκυπριακή πλευρά: Στρατός κατοχής.

– Η κοινή ανακοίνωση των «τριών» του ΠΑΣΟΚ τα λέει όλα από μόνη της.
Αναφερόμενη στις συντεχνίες ονοματίζει: τα σκουπίδια, τα σχολεία, τις μεταφορές, τα λιμάνια. Συμπέρασμα της τριάδας: «Ο συντεχνιασμός είναι ο αντίπαλος».
1) Αν ο συντεχνιασμός ήταν το μόνο πρόβλημα της Ελλάδας οι Έλληνες θα ήταν πολύ ευτυχισμένοι.
2) Ποιοι δημιούργησαν και γιγάντωσαν το συντεχνιασμό; Μήπως αυτοί που, για να επιβιώσουν σήμερα οι ίδιοι, δεν διστάζουν να φάνε τα ‘παιδιά’ τους; Τους ξέρουν αυτούς;
3) Τρώγοντας τα παιδιά σου, διαλύοντας αυτή τη σαθρή δομή του κοινωνικού ιστού και αξιών, που εσύ δημιούργησες λύνεται τίποτε; Με τι την αντικαθιστάς; Έχεις πρόταση; γιατί δεν την αναφέρεις;
Εκτός αν όλο αυτό το κείμενο είναι η δημοκρατική μετάφραση του ‘ασθενή επί της κλίνης’ της Χούντας, με ‘ναυαγούς που βουλιάζουν’ και του ‘γύψου’ με τα ‘σωσίβια’. Ας το άφηναν αμετάφραστο, θα καταλαβαίναμε και δεν θα χάναμε το χρόνο μας.

This entry was posted in Χθες. Bookmark the permalink.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.